Boekverslag maken over

'Verboden Boeken' of 'Verboden Vrienden'?

 

Wist je dat:

* In de wereld van Joset, de namen van de kinderen elk jaar met een andere letter van het alfabet beginnen? Zo kun je altijd weten in welk jaar iemand is geboren.

* En dat de tweede letter van hun naam, de tweede letter van de planeet is waar iemand is geboren? Zo kun je zien waar iemand vandaan komt.

 

Boekverslag?

Vraag en antwoord:

Met dank aan verschillende lezers die vragen stuurden voor hun boekverslagen!

Misschien geven deze antwoorden ook antwoord op de vragen voor jouw boekverslag! 

 

Hoe oud was u toen u wist dat u schrijver wilde worden?

Ik heb op de basisschool, á la Enid Blyton, een boekje gemaakt met de titel De vier en het .....mysterie. Had ook de gezichten van de hoofdpersonen achterop getekend. Vond het heel leuk om te doen. Maar ik dacht nog niet echt na over wat ik wilde worden.
Tijdens mijn middelbare schooltijd deed ik er niets meer mee, behalve boeken lezen. Daarna ging ik journalistiek studeren en beoefenen. Pas toen ik zelf kinderen kreeg, heb ik het creatief schrijven weer opgepakt, naast mijn journalistieke werk.

Het werd serieus toen ik met mijn gezin een tijdje in Engeland woonde. Daar sloot ik me aan bij een Writerscircle en schreef onder begeleiding van een schrijfster een Engelstalig Fantasy boek - Djemu, the world behind the mural - het ligt nog in mijn la. Enfin, nu is het schrijven van boeken niet meer weg te denken uit mijn leven!

 

Welke opleidingen heeft u gevolgd?

Na de Havo in Arnhem, ben ik 'Journalistiek en voorlichting' gaan studeren in Tilburg. 

Op schrijversgebied heb ik in Engeland een jaar lang les gehad van een Engelse schrijfster. Daarnaast volgde ik daar diverse workshops waaronder die van de Engelse schrijver Anthony Horowitz.

Terug in Nederland volgde ik in Amsterdam een vierjarige schrijversopleiding 'Voor kinderen schrijven'. 

In Engeland had ik geleerd hoe je een verhaal kunt opbouwen zodat het spannend blijft. In Nederland leerde ik hoe je dat verhaal dan het beste kon opschrijven. In mijn boeken probeer ik beide zo goed mogelijk te combineren :).

 

Waarom schrijft u Science Fiction/Fantasy?

Tja, mijn voorkeur voor dit genre zal zeker meespelen. Zelf lees ik ook graag SF/Fantasy. Maar wat mijn schrijverij betreft: Ik vind dat er voor kinderen/jongeren al genoeg realistische probleemverhalen zijn over dingen die ze soms ook zelf meemaken. Bij Fantasy en SF is het juist zo heerlijk om in een wereld te duiken die niet de jouwe is, met herkenbare en onherkenbare situaties. Overigens heb ik niet zo'n invloed op de verhalen die ik schrijf. Ze zoeken mij op. Ik maak dan wel de kaders, zodat ik weet WAT er gaat gebeuren (van A tot Z), maar HOE het gebeurt, dat ervaar ik ook pas tijdens het schrijven. Ik word er soms ook aangenaam door verr

ast. Oh zit dat zo :) ....

 

Bent u getrouwd en heeft u kinderen?

Ja, ik ben getrouwd met Martin en we hebben twee dochters en een zoon.

 

Heeft u huisdieren?

Ik heb een hond. Een hele lieve Labradoodle.

 

Waar houdt u van?

Ik hou van mijn gezin en familie, vrienden, gezelligheid, schilderen, lezen, schrijven, reizen, culturen leren begrijpen, zomer, zon, zee en buitenleven.

 

Waar houdt u niet van?

Ik hou niet van onrechtvaardigheid en oneerlijkheid!

 

Mochten jouw vragen nog niet beantwoord zijn, stuur dan een mail naar: nfb@upcmail.nl

Je krijgt dan zo snel mogelijk antwoord! (wacht alleen niet tot de dag voor je je boekbespreking moet inleveren :), dan wordt het krap.)