Workshops van schrijfster Natalie F. Boekhorst op een rij:

Schrijfster Natalie F. Boekhorst bezoekt ook basisscholen en het voortgezet onderwijs (VO).

Klik hier voor foto's van eerdere schoolbezoeken.

Voor de diverse groepen zijn verschillende workshops ontwikkeld.

A. Workshop 'Bram en de snoepkist', groepen 1 t/m 3 basisschool. Maximaal 60 kinderen. Hierbij staat het stappenplan bij het maken van een prentenboek centraal. 45-60 min. interactief. Desgewenst kunnen de kinderen na afloop in de klas aan de gang met een 'bram'-werkje (werkmapje inclusief).

Voor uitgebreidere informatie, klik hier.

 

B. Workshop 'Van storyboard naar prentenboek', groepen 4 t/m 6 basisschool. Maximaal 30 kinderen. Bij deze workshop staan thema’s en onderwerpen in boeken centraal. Tot slot helpt de schrijfster de kinderen op weg met hun storyboard, dat later in de klas uitgewerkt kan worden tot een eigen prentenboek (werkbeschrijving inclusief). Circa 1,5 uur interactief.

Voor uitgebreidere informatie, klik hier.

 

 C. Workshop 'Verhalen schrijven', groepen 7 en 8 basisschool, VO en MBO. Belangrijk onderdeel van een boek is de hoofdpersoon. Die moet altijd geloofwaardig zijn. Door middel van een schrijfopdracht, leren de kinderen hoe ze bij het schrijven van een verhaal kunnen letten op die geloofwaardigheid en andere zaken. Het verhaal kan later in de klas nog verder worden uitgewerkt. 1 tot 1,5 uur interactief.

Voor uitgebreidere informatie, klik hier.

 

D. Workshop 'op maat'. In overleg is het ook mogelijk om een workshop 'op maat' te geven. 

Voor meer informatie of boeking:  nfb@upcmail.nl