Workshop: ‘Van storyboard naar prentenboek’ (groepen 4 t/m 6)

Doelgroep: Groepen  4  t/m 6 basisschool (max. één klas tegelijk)

Duur:  1 tot 1,5 uur, interactief

Inhoud:  Bij deze workshop staan thema’s en onderwerpen in boeken centraal. Na een korte introductie van de schrijfster, wordt de link gemaakt naar haar prentenboek ‘Bram en de snoepkist’ en/of AVI-boekje (E3) 'muis joep en het goud!'.  Aan de hand hiervan vertelt de schrijfster wat en wie je allemaal nodig hebt om een boek met plaatjes te maken en hoe het boek tot stand komt.

Vervolgens wordt het boek voorgelezen, waarbij de kinderen de vraag krijgen welke thema’s/onderwerpen in het boek aan bod komen.

(Wanneer de kinderen het boek al kennen, wordt het voorlezen verschoven naar het einde als afsluiting).

Daarna is het tijd om vragen te stellen aan de schrijfster.

De hele workshop wordt ondersteund door een powerpoint-presentatie.

Tot slot helpt Natalie de kinderen op weg met hun storyboard, dat later in de klas uitgewerkt kan worden tot een eigen prentenboek (werkbeschrijving beschikbaar). Aan de hand van hun verschillende prentenboeken, zien de kinderen dat van één thema, verschillende boeken gemaakt kunnen worden.

Kosten: € 90,00 * (excl. btw en reiskosten, incl. werkbeschrijving productie eigen prentenboek in de klas).

 

 

* Wanneer u kiest voor twee workshops (twee keer dezelfde of  twee verschillende, maar wel op dezelfde dag), dan wordt de totaalprijs voor twee workshops € 170,00 (excl. reiskosten, incl. werkmapje).

Wordt gekozen voor drie workshops (op dezelfde dag), dan wordt dit bedrag € 250,00 (excl. reiskosten). Maximaal drie workshops op één dag.

NB. Op de dag van bezoek, kunt u en de kinderen een (gesigneerd) exemplaar van 'Bram en de snoepkist' (€ 12,50) of  van 'muis joep en het goud!' (€ 9,99) aanschaffen. Vooraf bestellen is mogelijk, formulieren met informatie en invulstrook zijn beschikbaar op aanvraag.

U kunt tevens een set vertelkastplaten van 'Bram en de snoepkist' bestellen á € 42,50 p. set, (incl. btw) of

Een schoolset á € 75,00 p. set (incl. btw). Deze schoolset bestaat uit het prentenboek 'Bram en de snoepkist', een set vertelkastplaten van het boek en een werkmapje met suggesties voor 'Bram'-werkjes voor de groepen 1 t/m 3.