Ouder nieuws......

2022

2021

 2019

Ouder nieuws....

Van 2007 tot en met 2018, hieronder te lezen!

14 april 2018: Bookstore Day!

14 april 2018 - Tijdens de Bookstore Day was ik samen met auteurs Rob Buiskool, Lisette Dröge, Miriam Guensberg, Isabel van Boetzelaer en Hans Maarten van den Brink, striptekenaar/auteur Hennie Vaessen en muziek-combo Misty's Misters te gast bij boekhandel Meijer en Siegers in Oosterbeek. Wat een afwisseling en gezelligheid. Veel lezers en andere bezoekers gesproken. Een geslaagde dag met complimenten aan de organisatoren Wim Kersten en Miriam Guensberg!

Klik hier voor meer foto's

In de jury van De Nationale Voorleeswedstrijd!

 

Januari 2017 - Zo leuk! En zo spannend! Op 15 maart aanstaande ben ik één van de juryleden van de halve finale van De Nationale Voorleeswedstrijd van de Bibliotheek Veluwezoom. Nog maar even goed de spelregels doorlezen, want hoe kan ik nou uit al die super goede voorlezers kiezen.....Voor mij zijn jullie nu al allemaal winnaars!!!

 

'Verboden Vrienden' voor het eerst 'onder de mensen'!

 

5 Oktober 2016 - Na de mooie presentatie van 'Verboden Vrienden' op 4 oktober, mocht ik de dag erna de kinderboekenweek openen met een signeersessie bij boekwinkel Meijer en Siegers in Oosterbeek.

Voor het eerst kon ik naast 'Verboden Boeken' ook 'Verboden Vrienden', het tweede deel van de Joset trilogie aan alle mensen laten zien. En hij viel in de smaak :). Bezoekers, bedankt voor jullie enthousiaste reacties en veel leesplezier! Ook met één van mijn andere boeken!

 

'VERBODEN BOEKEN' EN 'VERBODEN VRIENDEN',  NU OOK VERKRIJGBAAR BIJ JOUW BOEKWINKEL! VRAAG ERNAAR!

Signeren voor Eline en haar oudere zus Nadja. Op de foto Eline (midden) met moeder Katinka en vriendinnetje Venne

Voor meer foto's, klik hier!

 

Verboden Vrienden enthousiast ontvangen!

 

Oktober 2016 - Op 4 oktober 2016 is Verboden Vrienden, het tweede deel van de Joset trilogie gelanceerd in de bibliotheek van Oosterbeek.

Onder grote belangstelling ontving Verboden Boeken-fan Femke Sipkema het eerste exemplaar van Verboden Vrienden uit handen van schrijfster Natalie F. Boekhorst.

Meer info over de lancering van Verboden Vrienden en foto's, klik hier.

 

Kinderboekenweek 2015!


Signeersessie Hijman Ongerijmd in Arnhem

14-10-2015 - Vandaag een signeersessie bij Hijman Ongerijmd in Arnhem centrum. Ondanks een regenachtige middag, toch nog leuke aanloop. Veel plezier met de boeken!

Klik hier voor meer foto's.Workshop 'Verhalen schrijven' De Marienborn

13-10-2015 - Genoten van het enthousiasme en de fantasie van de kinderen uit groep 8 van De Marienborn. Bedankt dat ik bij jullie op bezoek mocht komen! Nog even nagenieten van de foto's, met dank aan juf Astrid :) !

Klik hier voor meer foto's.


Workshop 'Verhalen schrijven' Paasbergschool

8-10-2015 - Leuke ochtend gehad bij groep 7 van de Paasbergschool. Goede vragen en mooie verhalen tijdens de workshop! Bedankt voor jullie enthousiasme kinderen, en juf Heidi bedankt voor de foto's :)!

Klik hier voor meer foto's.

Signeersessie Bruna Janssen in Zevenaar

7-10-2015 - Signeersessie bij Bruna in Zevenaar met hele gezellige mensen!

Allemaal veel plezier met jullie boeken. Laat nog eens van jullie horen :) !

Voor meer foto's klik hier

VERHALEN SCHRIJVEN IN BENNEKOM

16 november 2015 - Ik was op zoek naar talent en heb het gevonden :).

Vijf jonge Bennekommers deden vandaag enthousiast mee tijdens mijn workshop 'Verhalen schrijven'. Jongens, bedankt voor de gezelligheid en leuke verhalen! Cultura Ede, bedankt voor de uitnodiging en een prachtige feestweek toegewenst ter gelegenheid van de 100- jarige bibliotheek in Bennekom. En bibliothecaris Anke, bedankt voor de foto's :) .

Leuke ontmoetingen in Doorwerth!


28 November 2015 - Signeersessies zijn altijd leuk! Niet alleen om mijn boeken onder de aandacht te brengen ;), maar vooral ook vanwege de mensen die ik spreek. Zo ook vandaag tijdens de signeersessie in Doorwerth. Naast de interessante gesprekken met jonge(re) en oude(re) mensen wiens naam ik niet ken, stond ook Patty Klein, de geestelijk moeder van de bekende Tina-strip 'Noortje' aan mijn tafel. Bracht herinneringen naar boven naar de tijd dat ik niet kon wachten dat de Tina op de deurmat viel. De verhalen van Noortje waren één van mijn favorieten :).

Team van de Readshop in Doorwerth en alle bezoekers, bedankt voor de mooie middag!

Klik hier voor meer foto's.

Alvast een kadootje voor toekomstig kleinkind. Veel (voor) leesplezier! :)

Ontmoeting met Patty Klein, al 40 jaar stripschrijfster en geestelijk moeder van Tina-strip 'Noortje'. Respect!

Verboden boeken gelanceerd!


Op 11 juli 2015 is mijn boek 'Verboden boeken' feestelijk gepresenteerd bij Meijer en Siegers in Oosterbeek!

Dus vanaf nu is het boek overal verkrijgbaar!

Vraag ernaar bij de boekhandel in de buurt!

Veel leesplezier!

Voor meer foto's, klik hier

EXPOSITIE MUIS JOEP IN RENKUM!


December 2014 - Muis Joep , Dorien van den Tol en ik zijn heel trots dat we als eersten de aftrap mogen doen van een expositie-serie in Renkum! Met als thema 'papier' wil de gemeente Renkum de etalages van leegstaande winkelpanden in de Dorpsstraat van Renkum opleuken door middel van deze wisselende tentoonstellingen. In 'onze' etalage zijn onder andere de leesboekjes, originele tekeningen, mokken en posters van 'muis joep en het goud!' te zien!... Neem gerust een kijkje!!!!

KLEURWEDSTRIJD MUIS JOEP BIJ MARKT-KAASHANDEL VONK!

Oktober 2014 - Heel eventjes mocht Muis Joep uitrusten van de Kinderboekenweek , maar er is alweer iets leuks waar hij bij mag zijn! Kaashandel Vonk (van Daalderkaas en actief op diverse markten), heeft een kleurwedstrijd uitgeschreven met Muis Joep in de hoofdrol! Leuk he! De kinderen met de mooiste kleurplaten krijgen zijn boekje 'muis joep en het goud!'! Wat zal dat moeilijk kiezen zijn! In elk geval veel plezier allemaal!!!


Kinderboekenweek 2014


Verschijning 'muis joep en het goud!':

Dubbel feest in de kinderboekenweek!

 

Op 1 oktober 2014 is het dubbel feest! Dan begint de kinderboekenweek met als
thema "Feest!" én verschijnt mijn nieuwste kinderboek getiteld: 'muis joep en het
goud!'. Het boekje is geschikt voor beginnende lezers (groep 3, AVI 2/E3). De
tekst is door mij op rijm geschreven en de tekeningen zijn gemaakt door Dorien
van den Tol (
www.dorienvandentol.nl).

 

 

Voorlezen is voor jong en oud!

Op 9 september 2014 was ik in zorgcentrum Felixoord in Oosterbeek waar 'oud' voor 'jong' voorlas!
In het kader van de week van het analfabetisme waren deze twee groepen
bijeengebracht om samen te genieten van mijn prentenboek 'Bram en de snoepkist'.
Voormalig kleuterleidster mevrouw Van de Berg las voor uit het boek, terwijl de
kinderen van kinderopvang Koningskinderen ademloos luisterden en keken naar de tekeningen in de vertelkast!

Voorlezen blijft leuk...voor jong en oud!


Kinderboekenweek 2013!

Oktober 2013 - De kinderboekenweek 2013 is weer voorbij! In het hele land is extra aandacht besteed aan kinderboeken. Via verschillende activiteiten werden kinderen betrokken bij het lezen van boeken, voorlezen of schreven ze zelf verhalen! Dit maal met het thema Sport en Spel met als motto: Klaar voor de start!

Ik had dit jaar ook graag actief willen zijn, maar door een gebroken been stond ik deze kinderboekenweek 'buiten spel'! Ik keek vanaf de zijlijn toe :)! Ik hoop dat jullie veel sport-, spel-, lees- en schrijfplezier hebben gehad deze kinderboekenweek! Ik hoop volgend jaar weer van de partij te zijn!


Kinderboekenweek 2007: Geen geheimen meer
 

Sub rosa: Boeken vol geheimen. De kinderboekenweek 2007 zat vol geheimen en verrassingen! Ook voor mij. Van geheimen op de Nederlandse Taal- en Cultuurschool (NTC-school) in Basel tot geheimen op de scholen in Nederland. Mijn agenda zat volgeboekt van 1 tot en met 13 oktober, maar wat was het geweldig! Inmiddels zijn (bijna) alle geheimen ontrafeld, maar het blijft een heerlijke tijd om naar terug te kijken.
 

De vele krantenartikelen, een heuse radio-uitzending van een uur, een kort interview vanuit Basel, maar vooral de schoolbezoeken aan jullie en de signeersessies waar ik velen weer terugzag. Ik heb genoten, ik hoop jullie ook! Van een aantal kinderen heb ik al hele leuke mailtjes ontvangen. Wat een compliment dat jullie het boek zo leuk vinden. Zelfs een paar kinderen die eigenlijk niet van lezen houden, mailen dat ze ‘Verboden boeken’ achter elkaar uitlezen! Plezier in lezen, daar draait het allemaal om! Dank jullie wel voor jullie enthousiasme!

 

Uitslag Prijsvraag


Wat ook geen geheim meer is, is het antwoord op de vraag: 'Van welke belangrijke wetenschapper uit de negentiende eeuw is ˜Seinniet' een anagram? Het juiste antwoord is: Einstein. En jullie wisten het allemaal! Heel knap!

Tijdens de signeersessie bij Meijer en Siegers in Oosterbeek op 10 oktober 2007, was Lennaert Boelens (11) de gelukkige winnaar van een gesigneerd exemplaar van Verboden boeken (zie foto-collage). In Arnhem, bij Arends Boek & Kantoor op 13 oktober ging Charmain Schabbing (10) naar huis met haar gesigneerde hoofdprijs (zie foto-collage). En de prijsvraag op deze website is gewonnen door Hannah Kistemaker (11). Zij heeft inmiddels haar boek ‘Verboden boeken’ ontvangen. De overige inzenders krijgen als troost een ‘Verboden Boekenlegger’ met illustraties van Nelly Koetsier en wederom prachtig vormgegeven door Engelbert Meurs.

Verboden boekenlegger

 

Prijsvraag
 

[oktober 2007]
Win een gesigneerd exemplaar van Verboden boeken!
Tijdens elke signeersessie in de kinderboekenweek 2007 (Zie Activiteitenkalender, wordt een gratis gesigneerd exemplaar van 'Verboden Boeken' verloot. Maar ook via deze website maak je kans op een gesigneerd boek.

Geheel in het thema van de kinderboekenweek 2007 ˜Sub rosa: Boeken vol geheimen', is een prijsvraag uitgeschreven.
 

In ˜Verboden boeken' wordt gesproken over Seinniet. Door deze uitvinding kunnen ruimteschepen zich heel snel door het heelal verplaatsen. Seinniet is een anagram (een woord dat is samengesteld uit de letters van een ander woord).

Vraag: Van welke belangrijke wetenschapper uit de negentiende eeuw is Seinniet een anagram?

Kom je naar één van de signeersessies, vul dan ter plekke je antwoord in. Dan maak je die dag nog kans op één van de gesigneerde boeken!

Maar, als bezoeker van deze website, kun je ook (nog een keer) kans maken op een gratis gesigneerd exemplaar van 'Verboden boeken'! Stuur dan je antwoord naar: info@nataliefboekhorst.nl.
Uit de goede inzenders wordt één winnaar getrokken.
Je kunt insturen tot en met 13 oktober 2007, het einde van de kinderboekenweek 2007.

 

Belofte maakt schuld


De schoolbezoeken waren onvergetelijk. Heel bijzonder was mijn bezoek aan mijn oude basisschool, de John F. Kennedyschool in Arnhem. Grappig om nu eens vóór de klas te staan, in plaats van in de klas te zitten. De lokalen roken overigens nog precies hetzelfde. Leuk om weer even terug te zijn. En wat een enthousiasme in de groepen 7 en 8. Dat gold ook voor de klassen van de andere scholen die ik heb bezocht. Naast vragen en antwoorden over het boek en het schrijversvak, gingen de oudere kinderen aan de slag met hun zelf samengestelde hoofdpersoon en zijn/haar reactie op een onverwachte gebeurtenis. Wat een fantasie en wat een schrijvers allemaal! Bij sommige scholen hield het op na de eerste reactie van de hoofdpersoon. Bij andere scholen kregen de leerlingen van hun leraren de opdracht om drie kantjes vol te schrijven (Heel knap, Nederlandse kinderen in Basel!) en het verhaal af te maken. Waarvoor ook werd gekozen, het werd allemaal vol enthousiasme gedaan. Ik heb er inmiddels weer een paar collega’s bij, denk ik.

Bij de jongste kinderen op de NTC-school in Basel heb ik het verhaal van ‘Bram en de snoepkist’ voorgelezen. (Of zoals ik het die dag aan de kinderen van de International School Basel voorlas: ‘Bob and the sweetshop’.)

De Nederlandstalige kinderen in Basel hebben allemaal prachtige tekeningen gemaakt. Ik zou de mooiste op de website zetten, maar… ik kan niet kiezen. Ze zijn allemaal op hun eigen manier net zo mooi! Daarom heb ik er drie met mijn ogen dicht uit de stapel getrokken en hieronder afgedrukt! Ik hoop dat ik zo mijn belofte aan jullie heb ingelost?!

Alle tekeningen bewaar ik in een speciaal daarvoor bestemde map. Wanneer ik ze dan af en toe bekijk, denk ik aan jullie en de leuke dag die ik op 1 oktober 2007 met jullie heb doorgebracht.
Bedankt!
 

Tekening Bram en de Snoepkist: Door Madelief, NTC-school, Basel (Zwitserland)
Bram en de snoepkist: Door Madelief, NTC-school, Basel (Zwitserland). 1 Oktober 2007
 
Tekening Bram en de Snoepkist: Door Yente, NTC-school, Basel (Zwitserland)
Bram en de snoepkist: Door Yente, NTC-school, Basel (Zwitserland). 1 Oktober 2007
 
Tekening Bram en de Snoepkist: Door Niels, NTC-school, Basel (Zwitserland)
Bram en de snoepkist: Door Niels, NTC-school, Basel (Zwitserland). 1 Oktober 2007
 

Persbericht

Kinderboekenschrijfster gaat internationaal
 

[september 2007]
De Nederlandse kinderboekenschrijfster Natalie F. Boekhorst opent op 1 oktober aanstaande, de kinderboekenweek in de NTC-school in Basel (Zwitserland). Naast een vragenuurtje houdt ze ook een korte workshop ‘schrijven’. Voor deze Nederlandstalige kinderen in Zwitserland start de kinderboekenweek iets eerder dan de officiële 3 oktober. De reden is hun vroege herfstvakantie die al op 8 oktober begint.
 

De kinderboekenweek is bij de Nederlandse scholen in het buitenland, net als het Sinterklaasfeest, een vast terugkerend ritueel.

Directeur van de NTC-school in Basel, Alice Delis:‘De kinderen op onze school volgen allemaal internationaal of lokaal onderwijs, maar komen één keer in de week voor Nederlands onderwijs, naar onze school. Ze hebben minimaal één ouder die Nederlands als moedertaal heeft. Met dit bezoek van de schrijfster wil onze school het contact met Nederland en de Nederlandse cultuur warm houden.™

Ook in Nederland bezoekt Natalie F. Boekhorst diverse scholen. Daarnaast geeft ze signeersessies in een aantal winkels.