Verboden Vrienden,

deel 2 van de Joset trilogie (Young Adult)

 

In het jaar 998 NVA (Na Verwoesting Aarde), regeren Sy met harde hand over elf bewoonde planeten. Mensen die zich niet aan de regels houden, worden gehersenspoeld en als Ongehoorzamen naar de Moederplaneet gestuurd....

Joset is 13 jaar als ze vanaf haar geboorteplaneet Kosna op de Moederplaneet terechtkomt. Haar dagen brengt ze door als gezelschapsdame van het arrogante Sy-meisje Kaleigh, de avonden in een vieze barak. Ze heeft geen idee hoe ze er is beland. En belangrijker, hoe ze er weg komt! 

Dat ze weg moet, wordt steeds duidelijker. Zeker wanneer ze gedwongen moet toekijken bij De Jacht. Een gebruik van Sy waarbij Ongehoorzamen als prooi worden gebruikt. Wie zegt dat zij niet de volgende is?

Samen met een aantal mede-Ongehoorzamen maakt ze een vluchtplan. Maar waar kunnen ze heen? En wie kan ze vertrouwen?

Joset is ervan overtuigd dat de oplossing van alles in haar geheugen ligt. Maar om dat terug te krijgen, heeft ze de hulp nodig van de persoon die ze het meest haat, het Sy-meisje Kaleigh. En dat maakt het niet gemakkelijker......

 

Vraag ernaar bij uw boekhandel op klik hier!

 

Bekijk de reactie van lezer Ilya op https://ikvindlezenleuk.nl/2018/04/boekhorst-verboden-vrienden/

 

Recensist Mieke Schepers van 'Graag gelezen' over Verboden Vrienden:

"De personages zijn duidelijk uitgewerkt en gaandeweg het verhaal wordt veel duidelijk gemaakt over hetgeen gebeurd is in het eerste deel. Daarom kan dit tweede deel ook als stand-alone gelezen worden. Maar waarom zou je dat doen? Gewoon genieten vanaf het begin, is mijn boodschap! (...) De auteur heeft een prettige schrijfstijl en door de lekker korte hoofdstukken leest het boek als een trein."